Endüstriyel Yağlar

Endüstriyel Yağlar

Mineral madeni yağların özel işlemlerden geçerek, madeni yağların ham maddesi olan baz yağların elde edilmesi ile oluşur. Bu yağlar, viskozitelerine göre sınıflandırılır. Tüm madeni yağları doğrudan elde etmek mümkün değildir. Madeni yağlar değişik viskoziteli baz yağlara üründen beklenen özelliklere göre seçilen çeşitli katkı maddelerinin karıştırılmasıyla elde edilir. Endüstriyel yağlama yağları olmadan neredeyse tüm makineler aşınma ve yıpranma nedeniyle zarar görür ve çalışmayı durdurur. Yağlama, endüstriyel sektörlerdeki tüm prosesler için esastır. Yağlama, mekanik elemanlarından herhangi biri kadar makinenin hayati bir parçası olarak kabul edilir. Bugün herhangi bir makineyi oluşturan yataklar, dişliler ve diğer elemanlar, modern yüksek hızlı üretimin taleplerini karşılamak için en iyi malzemelerle dikkatli bir şekilde tasarlanmalı ve hassas bir şekilde üretilmelidir. Ancak uygun yağlama yapılmayan bu aynı parçalar hızla aşınma ve yıpranma gösterir ve kısa süre sonra işlevini durdurur.

Yağların iyi sayılabilmesi için sahip olması gereken başlıca özellikler şunlardır:

• Yüksek kaynama noktası ve düşük donma noktası (Geniş sıcaklık aralığında iyi performans)
• Yüksek viskozite indeksi
• Termal kararlılık
• Hidrolik stabilite
• Sudan ayrılma
• Korozyon önleme
• Oksidasyona karşı yüksek direnç

Kullanım Alanları

Endüstriyel yağlar, kişisel veya evsel kullanım için kullanılan yağların aksine endüstriyel ve ticari uygulamalarda kullanılan yağlardır. Endüstriyel yağlar, farklı endüstrilerin özel ihtiyaçlarını karşılamak üzere formüle edilmiştir ve yağlama, temizleme ve diğer ürünlerin üretimi için hammadde olarak çok çeşitli amaçlar için kullanılır. Endüstriyel yağlar, imalat, nakliye ve enerji üretimi dahil olmak üzere çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır.

Endüstriyel Yağ Çeşitleri

Endüstriyel yağlar, mineral yağlar, bitkisel yağlar ve sentetik yağlar dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan elde edilebilir. Yağlama yağları, hidrolik yağlar ve transformatör yağları gibi özelliklerine ve kullanım amaçlarına göre sınıflandırılırlar. Bazı endüstriyel yağ örnekleri şunları içerir:

Yağlama yağları: Bu yağlar makineleri yağlamak, sürtünmeyi ve aşınmayı azaltmak için kullanılır.

Hidrolik yağlar: Bu yağlar hidrolik sistemlerde güç iletmek ve yağlama sağlamak için kullanılır.

Trafo yağları: Bu yağlar elektrik trafolarını yalıtmak ve soğutmak için kullanılır.

Kompresör yağları: Bu yağlar kompresörleri yağlamak ve soğutmak için kullanılır.

Endüstriyel dişli yağları: Bu yağlar endüstriyel makinelerde dişlileri yağlamak için kullanılır.

Isı transfer yağları: Bu yağlar endüstriyel proseslerde ısı transferinde kullanılır.

Metal işleme sıvıları: Bu yağlar, metal işleme işlemlerinde aletleri ve iş parçasını yağlamak ve soğutmak için kullanılır.

Pafta Mühendislik ‘in Endüstriyel Yağ Çeşitleri
A) HİDROLİK YAĞLAR
B) KOMPRESÖR YAĞLARI
C) MOTOR YAĞLARI
D) GRESLER

A. HİDROLİK YAĞLAR
• Yüksek viskozite indeksi ile geniş ısı dilimlerinde çalışma imkanı sağlar.
• En ağır çalışma şartlarında mükemmel oksidasyon direnci sağlar.
• Pompa ve hareketli parçaları korumak için aşınma önleme ve yük taşıyabilme özelliklerine sahip.
• Sistemi paslanmaya karşı koruma sağlar,
• Düşük sıcaklıklarda akıcılık için düşük akma noktası.
• İşlem için seçilmiş uygun viskozite.
• Köpürmeme ve sisteme giren havayı kovma özelliği (demülsibilite).
• Hidrolik sızdırmazlık elemanları ile uyum sağlaması.
• Mükemmel hidrolik stabilite ve filtre edebilme özelliği

B. KOMPRESÖR YAĞLARI

Kompresör, endüstriyel ekipmandaki en kritik bileşenlerden biridir, ancak bir kompresör bozulduğunda tüm operasyon durur. Kimyasal aşınmaya, mekanik aşınmaya, yağ oksidasyonuna, tortu oluşumuna ve su kirliliğine maruz kalabilirler.

Bazı kompresör yağları, çalışma sıcaklığındaki bir değişiklikle mücadele edebilir ve genellikle kısa bir hizmet ömrüne sahiptir. NCH Madeni Yağlarından gelen kompresör yağları farklıdır. Uzun yağ servis ömrü sağlamaya yardımcı olmak için antioksidanlar içeren sentetik baz yağlar kullanıyoruz.

İster su kirliliği, düşük verimlilik veya yüksek deşarj sıcaklıkları olsun, NCH Yağlayıcıları yardımcı olabilir. Bozulmadan veya rotorları ve yatakları kuru bırakmadan aşırı sıcaklıklara, basınca ve neme dayanacak eksiksiz bir kompresör yağları yelpazesi geliştirdik.

C. MOTOR YAĞLARI
Doğru koruma olmadan araçlar aşınmaya, korozyona, zayıf yakıt ekonomisine ve kötü soğuk çalıştırmaya karşı duyarlı hale gelebilir. Yüksek performanslı motor yağı kullanmak her şeyi değiştirebilir. Benzinli, gazlı ve dizel motorlar için motor yağı çözümleri sunuyoruz.
Güçlü katkı maddeleri korozyona, cilaya, delik parlatmaya ve çamur oluşumuna karşı koruma sağlarken, gelişmiş yağlama teknolojimiz daha yüksek verimlilik, daha az ekipman duruş süresi ve daha iyi bakım maliyetleri sağlar.
Motor yağları serimiz, motorların daha uzun süre çalışmasını sağlamak için güçlü bir katık sistemine sahiptir ve ilk çalıştırmada mükemmel koruma ve optimize edilmiş yakıt ekonomisi sağlar.
NCH Madeni Yağları, sıcaklık kararlılığı, motor koruması, yıl boyunca kullanım ve azaltılmış ürün envanteri sağlamak üzere tasarlanmış, çok filolu uygulamalar için kapsamlı çözümler sunar.

D. GRESLER
NYTRO Taurus, IEC 60296 Sürüm 5.0’a uygun, sınır tanımayan bir transformatör yağıdır. Yağ bozulmasına karşı katı direnç sağlamak için geliştirilmiş ve formüle edilmiş NYTRO Taurus, doğal inhibitörleri sayesinde iyi oksidasyon kararlılığı sağlar. Bu, daha az bakımla daha uzun trafo ömrü olanaklarını artırır.