mERMER

Yunanca ‘Marmaros’ parlayan taş anlamına sahip olan mermer, belirli sıcaklık ve basınç altında başkalaşıma uğrayan kireçtaşı, dolomit gibi kayaçların tekrar kristalleşip yeni bir yapı kazanmaları neticesinde oluşmaktadır. Yüksek miktarda kalsiyum karbonattan oluşmaktadır.  Mermerin ana rengi beyazdır ancak farklı elementlerin varlığı nedeniyle bu taşın çeşitli renklerini de doğada oluşmaktadır. Bu özellik sayesinde yeşil, gri, siyah, kırmızı, sarı ve krem ​​mermerlerini doğada görebiliriz. Mermer direnci nispeten yüksektir ancak bu taş kalkerli esaslı olmasından dolayı direnci granit , traverten gibi taşlarla kıyaslanamaz, bu yüzden yumuşak taşlar grubunda yer almaktadır.

Mermer taşlarının avantajlarından ısıya karşı dayanıklılığının yüksek olması, eşsiz güzelliği ve iç mekân tasarımında göz alıcı ve çekici olması, tasarım ve renk çeşitliliğinin fazla olmasını sayabiliriz. Bu doğal taşların en önemli dezavantajı hava şartları fazla değişiklik gösteren bölgelerde yüzey görünümünde bozulmalar oluşur. Mermer taşı iç cephelerde özelikle merdivenlerde oldukça kullanışlıdır.

1-Azna Marble

Bu doğal taş güzel ve zarif bir görünüm yaratan, beyaz zeminli ve gri damarlı, yüksek kaliteli bir mermerdir. Ayrıca ince taneli bir yapısıyla ona lüks bir görünüm veren cilalı bir yüzeye sahiptir.  Dayanıklılığı ve eksilmeyen güzelliği nedeniyle hem konut hem de ticari projeler için popüler bir seçimdir. Azna Mermerin benzersiz rengi ve dokusu sayesinde her mekâna zarafet ve incelik katarak iç tasarım dünyasında çok aranan bir malzeme haline gelmiştir. 

2-Black Fusion Marble

Bu doğal taş siyah beyaz damarlı bir mermerdir. Var olan özellikler sayesinde tezgahlar, anıtlar, iç dış duvar ve zemin uygulamaları, çeşmeler, havuz ve duvar kaplamaları, merdivenler, pencere pervazları ve diğer tasarım projeleri için idealdir. Fusion Black, bulutlu hava etkisine sahip olan siyah parlak bir mermerdir ve kullanıldığı her yerde çekici bir etki insanlarda oluşturur.

3-Black Horse Marble

Bu doğal taş özel bir güzelliğe sahiptir ve dünyanın dört bir yanından aranıp ve mekanları özel kılarak, muhteşem ve şık bir his yaratmasında eşsizdir. Siyah ve beyazın doğasında var olan birlikteliği, size aynı anda simetrik bir etki yaratacak eşleştirme fırsatı sunuyor.