Oniks

İçerisinde çok sayıda mineral bulunduran oniks, birçok taşta olduğu gibi fosil kalıntılarının yüzyıllarca yer altında çeşitli ısı ve basınçla zaman taşlaşması sonucu oluşmuştur. Antik çağlarda kullanım açısından oniks taşlar, saraylar ve tapınaklarda böbrek ve karaciğer hastalıklarında ve stres gidermede faydalı olmasından dolayı özel bir yere sahipmiş ve Leonardo da Vinci ve Mikelanj gibi ünlü mimarlar çoğu eserlerinde kullanırlarmış.Oniks taşının güneş ışığına karşı direncinin düşük olması nedeniyle açık mekanlarda kullanıldığı nadir görülürken, daha çok kapalı mekanlarda tercih edilmektedir. Bu taş saydam yapısı ile ışığı geçirebilme özelliğine sahiptir, bu nedenle dekorasyon ve mimari amaçlı kullanılmaya da elverişlidir.En kaliteli oniks taşlar, İtalya madenlerine ait ve en geniş renk yelpazesi olan ülkede İran’dır. Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, beyaz mermeri yaygın şeklinde kullanma nedeniyle mermer şehri olarak tanınmakta bu yüzden Guinness dünya Rekorlar Kitabı’na kayıtlanmıştır.

1-Pink Onyx

Bu mermer, güzel ve nefes kesici bir izlenim veren farklı ve egzotik bir taştır. Feminen, dingin enerjileri çağıran bu doğal taş, rüya gibi pembe tabanı ile ve huzur ve sükûnet yayan bir oniks çeşididir. Saf ve hoş atmosferler yaratmak için mükemmel olan Pink Onyx ışık geçirgenliğiyle dikkat çeker. Işıltılı yarı saydam yapısı, amber ve beyaz dalgalarıyla akışkan bir desene sahip bu değerli doğal taş arkadan aydınlatıldığında, yumuşak, sihirli bir ışık yayar.

2-Orange Onyx

Milyonlarca yıl önce oluşmuş bu büyülü oniksin en önemli özelliklerinden biri diğer oniksler gibi ışığı iletebilen bir yapıya sahip olmasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi, güzel turuncu tonlarına sahiptir. Bu hayranlık uyandıran doğal taş ışık geçirgenliği sayesinde arkadan aydınlatıldığında bulunduğu mekânda odak noktası haline gelebilecek özelliktedir. Ayrıca çarpıcı rengi ve özgün deseniyle iç mekân tasarımları için ideal bir seçimdir.

3-Green Onyx

Bu mermer, doğanın büyüleyici bir armağanıdır. İsminden de anlaşılacağı gibi, bu mermerin temel rengi yeşildir ve içindeki doğal desenlerle büyüleyici bir görünüm sunar. Yeşilin doğal etkileyiciliğini iç mekân tasarımlarınıza taşımak için aradığınız etkiyi sağlar. Yarı saydam ve damar yapısıyla oldukça dinamik bir etki yaratan bu taş arka aydınlatması kullanıldığında nefes kesici bir görsel efekt yaratır.

4-White Onyx

Doğadaki şeffaf ve benzersiz dokuyu yakalayın bu mermer, Milyonlarca yıl önce oluşan bu doğaüstü özel mineral, döşeme ve kaplama için uygun özelliklere sahiptir. Sembolizm açısından bu taş genellikle saflık, berraklık ve içsel güçle ilişkilendirilir. Sunduğu muhteşem görselliğin yanı sıra arkasından aydınlatıldığında ışık geçirgenliği sayesinde mekânda benzersiz renk efektleri yaratır, Ayrıca negatif enerjiyi uzaklaştırabilen ve pozitif enerji akışını teşvik edebilen güçlü bir koruyucu taş olduğu anlatılıyor.

 

5-Aque Blue Onyx

Çarpıcı desen ve rengi ile baş döndürücü mekanlar yaratmak için ideal bir doğal taştır. İç mekanlarda doğal ve otantik bir doku yakalamak için ideal olan bu taş, buzulları anımsatan yapısı ile muhteşem bir mermer örneğidir. Buz mavisi rengiyle iç mekanlarınıza büyülü bir enerji yayarak dekorasyon ile stilini ifade etmek isteyenler için ideal bir tercihtir. Oniks ailesine ait tüm taşlar gibi bu mermer de ışık geçirgenliği ile tasarımda farklı uygulamalara olanak tanır.

6-Red Onyx

Bu taş oniksin en güzel örneklerinden biridir. Çarpıcı renkleri ve özgün deseniyle iç mekanlar için idealdir. Yarı saydam form aynı zamanda çeşitli uygulamaları da mümkün kılar.  Bu dikkat çekici doğal taş ışık geçirgenliği sayesinde arkadan aydınlatıldığında bulunduğu mekânda odak noktası haline gelebilecek özelliktedir. Bu doğal taş heykeltraşlıkta ve lüks yapıların zemin döşemesinde yaygın olarak kullanılmaktadır.